تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
نمونه آراء مراجع حقوقی
تاریخ انتشار: شنبه 11 مرداد 1399
نمونه پرونده عملی طلاق توافقی

 نمونه پرونده عملی طلاق توافقی

 

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1700

پرونده طلاق توافقی

 

پرونده عملی طلاق توافقی 

دادخواست طلاق توافقی

دادگاه : شعبه 8 دادگاه عمومی حقوقی
وقت رسیدگی : 94/5/20
خواهان : حکیمه .................
خوانده : محمد ..................

خواسته : تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) و معرفی به دفتر خانه جهت اجرای صیغه طلاق 

دلائل و منضمات :

1- تصویر مصدق سند ازدواج 

2- تصویر شناسنامه زوجین  

3- موافقت نامه زوجین
ابتدا خواهان وخوانده متفقاً دادخواستی به شرح ذیل به دادگستری تقدیم نمودند:
ریاست محترم دادگاههای عمومی 
با اهدای سلام  و با نهایت ادب واحترام بعرض عالی میرسانیم اینجانبان به موجب سند نکاحیه شماره .... مورخ 92/4/5 تنظیمی دردفتر رسمی ثبت ازدواج شماره .. ازدواج دائمی نموده ایم وتا بحال مراسم عروسی انجام نشده و در مرحله عقد هستیم متأسفانه از ابتدای وقوع عقد تا بحال هرگز نتوانسته ایم با یکدیگر تفاهم اخلاقی داشته باشیم لذا بعلت عدم تفاهم اخلاقی و با عنایت به اینکه درمورد مهریه وسایر مسایل با یکدیگر توافق نموده ایم که پیوست دادخواست می باشد از محضر محترم دادگاه تقاضای صدور حکم مبنی بر گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) را از محضر دادگاه تمنا داریم.

دادخواست پس از ثبت دادخواست به شماره .... به تاریخ 94/3/19 وثبت دردفتر کل به شماره .... توسط معاونت محترم قضایی به شعبه 8 دادگاه عمومی جهت رسیدگی ارجاع گردید.

 

صورتجلسه طلاق توافقی

بتاریخ 94/5/20 دروقت مقرر شعبه8 بتصدی امضاء کننده ذیل تشکیل است پرونده کلاسه ... تحت نظر است زوجین درجلسه دادگاه حضور دارند لایحه ای از قبل آن واصل نشده است زوجین مدعی گردیدند درمورخ 92/4/5 بعقد شرعی و دائمی یکدیگر درآمده بلحاظ نداشتن توافق و تفاهم اخلاقی متفقاً خواستار صدور گواهی عدم امکان سازش و طلاق توافقی گردیده در پایان جلسه زوجین بمنظور کاهش طلاق به مرکز مداخله خانواده معرفی گردیدند و از استماع تصمیم دادگاه اسقاط حق حضور نمودند.
گزارش نهایی دفتر امورآسیب دیدگان اجتماعی (مرکز مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق) در خصوص زوجین که با نامه شماره ........ درتاریخ 94/4/25 از طرف دادگاه شعبه 8 به مرکز مداخله درخانواده به منظور کاهش طلاق مراجعه نموده اند زوجین مدت 14 ماه است که عقد نموده اند ولی هنوز زندگی مشترک خودرا شروع ننموده اند.
پس از جلسات مکرر مشاوره با نامبردگان هردو به علت عدم تفاهم اخلاقی عدم سازش خود با یکدیگر را اعلام نموده وبه جدایی اصرار دارند.
درمورخه 94/5/1 قرار ارجاع به داوری توسط رئیس شعبه صادر گردید.
دفتر شعبه وقت رسیدگی را به تاریخ 94/5/20 ساعت 12 تعیین وبه طرفین ابلاغ گردید.

 

رأی دادگاه طلاق توافقی

در خصوص دادخواست طرفین بخواسته گواهی عدم امکان سازش و طلاق توافقی به این شرح که زوجین مدعی گردیدند که بموجب سند نکاحیه درمورخه 92/4/5 به عقد شرعی و دائمی یکدیگر درآمده بلحاظ عدم توافق وتفاهم اخلاقی متفقاً خواستار صدورگواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) گردیده با عنایت به جامع محتویات پرونده از جمله فتوکپی مصدق اصـل نکاحنـامه رسمـی شمـاره ... صـادره ازدفتررسمی ازدواج شماره  ... حوزه ثبتی و اقاریر صریح طرفین در محضر دادگاه وجود علقه زوجیت بین آنها بسبب عقد نکاح دائم محرز و مسلم است از طرفی دادگاه و داوران طرفین در اجرای ماده واحده قانون اصلاح مقررات طلاق مصوب 70/12/21 مجلس شورای اسلامی و71/8/28 مجمع تشخیص مصلحت نظام ومقررات اجرائی تبصره یک ذیل قانون مزبور مساعی خویش را جهت ایجاد وصلح وسازش بین زوجین مترافعین وترغیب آنها به ادامه زندگی مشترک معمول داشته اند ولی مؤثر در مقام واقع نگردیده است با عنایت به مراتب فوق نظر به موافقت زوج با طلاق باستناد ماده 1133 قانون مدنی وماده واحده قانون تعیین مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش مصوب 76/7/11 وبا توجه به قاعده فقهی (الطلاق بیدمن اخذ بالساق ) دادگاه گواهی عدم امکان سازش بین زوجین مترافعین را صادر واعلام می نماید ومدت اعتبار آن از تاریخ ابلاغ سه ماه می باشد. زوجین می توانند به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق مراجعه وپس از وقوع طلاق نسبت به ثبت آن اقدام نمایند رعایت وجود شرایط صحت اجرای صیغه طلاق ازجمله مراعات مفاد مواد 1134، 1135، 1140، 1141 قانون مدنی بعهده مجری صیغه طلاق خواهد بود قابل ذکر است زوجه مدعی گردیدند مواقعه ونزدیکی انجام نشده است ومطالبات مالی از یکدیگر ندارند نوع طلاق خلعی از اقسام بائن است وزوجه عده طلاق ندارد رأی صادره ظرف مهلت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر درمحاکم تجدیدنظر استان می باشد.
                                                  

نظر نهایی در خصوص طلاق توافقی

مطابق قانون مدنی کلیه عقود با تراضی طرفین قابل اقاله می باشد لیکن سه نوع از عقود از این قاعده استثناء شده اند از جمله عقد وقف ، نکاح و پیمانهای دسته جمعی که این امر به لحاظ رعایت مسائل اجتماعی ، مصالح کارگران و غیره میباشد، لذا انحلال عقد نکاح بایستی در صورت توافق طرفین با صیغه طلاق صورت پذیرد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 71 ماده واحده ای تحت عنوان قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق وضع نمود که موجب آن مقرر گردید زوجهایی که قصد طلاق و جدایی دارند بایستی جهت رسیدگی به اختلاف خود به دادگاه مدنی خاص مراجعه و اقامه دعوی نمایند و پس از صدور گواهی عدم امکان سازش طلاق توافقی  توسط دادگاهها جهت اجرای صیغه طلاق به یکی از دفاتر رسمی طلاق مراجعه نمایند و دفاتر مذکور حق ثبت طلاق هایی را که گواهی عدم امکان سازش برای آنها صادر نشده است را ندارنددر مانحن فیه نیز زوجین دادخواست خود را به خواسته طلاق توافقی، تسلیم دادگاه نمودند و دادگاه با رعایت مقررات ماده واحده فوق از جهت تعیین داور و به موجب نظریه داوران در خصوص حضانت فرزندان و تعیین وضعیت حقوق زوجه اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش نموده و بر این اساس بر رأی صادره و ترتیب رسیدگی ایرادی وارد نمی باشد.  

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019244

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
آرشیو موضوعی
نمونه پرونده حقوقی
نمونه پرونده کیفری
نمونه پرونده خانواده
سایر پرونده ها و موضوعات
Skip Navigation Links.
کلید واژه ها

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.