تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 30 آبان 1400

 نحوه اطلاع از وقوع طلاق و تاریخ آن

میخواستم زمان دقیق طلاق خودم رو بدونم، من زندان بودم خانمم حق طلاق داشته رفته یکطرفه طلاق گرفته باید چه کاری انجام بدم تا متوجه شم چون داخل شناسنامه من چیزی ثبت نشده میخوام برم ثبت کنم طلاق رو داخل شناسنامه خودم ؟ ممنونم

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 460

پاسخ – اطلاع از تاریخ وقوع طلاق

  • در برخی موارد به علت عدم حضور خوانده در جلسه دادرسی طلاق، رای به صورت غیابی صادر می شود و پس از طی مهلت واخواهی، تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی رای صادر شده قطعی می گردد. قانونگذار راه ها و روش های قانونی را در اختیار خوانده ی غایب برای اطلاع از وقوع طلاق و تاریخ آن قرار داده است.
  • یکی از روش های فوق، کسب اطلاع از طریق سامانه ثنا یا ابلاغ می باشد. از طریق این سامانه می توان به اطلاعات کلی قضایی افراد از جمله اطلاعات مربوط به وقوع طلاق و تاریخ دقیق آن پی برد. البته باید به این نکته مهم توجه نمود که ممکن است تصور شود با وجود سامانه ثنا دیگر امکان طرح دعوای طلاق به صورت غیابی وجود ندارد و تمام موارد از طریق پیامک و سامانه مربوطه به اطلاع افراد جامعه می رسد ولی برخی افراد به صورت فریبکارانه در این زمینه عمل می کنند و از طریق روش های غیرقانونی باعث می شوند تا اطلاعات مربوط به طلاق و جلسه دادرسی حتی از راه پیامک و سامانه ثنا به اطلاع افراد نرسد.
  • یکی دیگر از روش های اطلاع از تاریخ وقوع طلاق، مراجعه افراد به دفاتر کل دادگستری می باشد. طبق آیین نامه های اجرایی و بخشنامه های صادر شده توسط قوه قضاییه، اطلاعات مربوط به صدور حکم طلاق در سیستم اطلاعاتی دفتر کل دادگستری ذخیره و بایگانی می شود و افراد با در دست داشتن مدارک شناسایی معتبر و ادله و اسناد مربوطه می توانند از تاریخ دقیق وقوع طلاق اطلاع یابند.
  • یکی دیگر از روش های اطلاع از تاریخ وقوع طلاق مراجعه به دادگاه خانواده و قسمت رایانه می باشد. تمامی اطلاعات مربوط به پرونده افراد در دادگاه خانواده در این قسمت ضبط و بایگانی می شود و به راحتی می توان به اطلاعات مورد نیاز دست پیدا کرد لذا افراد همانند روش فوق می توانند با همراه داشتن ادله و مستندات مربوطه به دادگاه خانواده و قسمت رایانه دادگاه مراجعه نمایند و از تاریخ دقیق وقوع طلاق اطلاع یابند همچنین می توان به این نکته اشاره نمود که افراد می توانند با ارائه مدارک لازم و مراجعه به اتاق نماینده محضر در دادگاه خانواده، از تاریخ وقوع طلاق اطلاع پیدا کنند.
  • همچنین طبق ماده 61 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از خانواده، اگر حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر طلاق تسلیم شود سر دفتر مکلف می باشد که این امر را به اطلاع زوج برساند تا ظرف یک هفته بعد از تاریخ ابلاغ در دفتر مربوطه حاضر گردد تا طلاق اجرا شود لذا این شیوه نیز یکی از طرق اطلاع از تاریخ وقوع طلاق می باشد.
  • یکی دیگر از روش های اطلاع از تاریخ طلاق مراجعه به اداره ثبت احوال است و افراد می توانند با ارائه مدارک از تاریخ وقوع طلاق اطلاع پیدا کنند.

پاسخ مخاطب در خصوص نحوه اطلاع از وقوع طلاق و تاریخ آن

♦  در خصوص پاسخ به سوال شما باید اشاره داشت که شیوه های مختلف برای اطلاع از تاریخ دقیق وقوع طلاق در مطالب فوق ذکر گردید و می توانید با توجه به شرایط خود، هر یک از روش های فوق را انتخاب نمایید و با مراجعه به دفتر مشخص شده، وقوع طلاق را در شناسنامه خود ثبت کنید.

 

 

 

مستندات قانونی - اطلاع از وقوع طلاق

اصل 10 قانون اساسی

از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه قوانین و مقررات و برنامه‌ریزی‌های مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.


بند 3 اصل 21 قانون اساسی

دولت موظف است حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید و امور زیر را انجام دهد:
۳- ایجاد دادگاه صالح برای حفظ کیان و بقای خانواده.


ماده 1029 قانون مدنی

هرگاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد زن او می تواند تقاضای طلاق کند در این صورت با رعایت ماده ۱۰۲۳ حاکم او‌را طلاق می‌دهد.


ماده 1133 قانون مدنی

مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.
تبصره- زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) این قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.


ماده ۶۱ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت خانواده

 چنانچه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر طلاق تسلیم شود، سردفتر مکلف است مراتب را کتباً به زوج اعلام نماید تا ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ برای اجرای طلاق در دفترخانه حاضر شود. درصورتی که زوج در مهلت مقرر در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر با تعیین مهلت مناسبی که کمتر از یک هفته نباشد، به زوجین ابلاغ می‌نماید که برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. عذرهای قابل قبول برای تعیین مهلت دیگر، همان موارد مندرج در ماده ۳۰۶ قانون آیین‌دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی یا اعذار شرعی است.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های مشاوره و ارتباط با وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.