فحاشی در پیامک به زن شوهردار
سلام و عرض ادب
بنده یه تبلیغی در سایت گذاشته بودم (گاز) شخصی ناشناس به بنده فحاشی و ناسزاگویی کرد و گفت که وقتی تماس گرفتم چون خانوم بودم بیشتر سو استفاده کرد که پیام بفرسته و فحش بده حالا از ایشون شکایت کیفری کردم حال میخواستم بدونم جرم این طرف چیست؟ باتشکر
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 2322
پاسخ - ضمانت اجرای فحاشی به زن شوهر دار
- فحاشی به معنای بکار بردن الفاظ رکیک و زشت نسبت به شخص یا اشخاص دیگر است و از مصادیق توهین بشمار می آید.
- همچنین اگر فحاشی حاوی عنوان ناروای ناموسی به اعضای خانواده ی او باشد، در صوررت احراز قاضی نسبت به این مسأاله که فحاش در واقع منظور و قصد دادن نسبت زنا داشته است، به حد قذف که هشتاد ضربه شلاق می باشد محکوم می گردد؛ در غیر این صورت مجازات فحاش تنها مجازات مقرر برای جرم فحاشی خواهد بود.
- جرم فحاشی یا قذف، نظر به قانون مجازات اسلامی از طریق نوشتن الکترونیکی همچون پیام یا درج و انتشار در فضای مجازی مانند شبکه های اجتماعی نیز محققق می گردد.
- جرم فحاشی از جرم تهمت و جرم افترا جدا می باشد. افترا نسبت دادن امری به شخص و عدم اثبات است و تهمت نسبت دادن بزه یا عمل مجرمانه به شخص دیگر در صورتی که نتواند آن را اثبات نماید می باشد.
- لازم به ذکر است در صورتی که شخص علاوه بر فحاشی، الفاظ و عباراتی بکار ببرد که از مصادیق جرم افترا یا از مصادیق جرم تهمت باشد، شاکی می تواند بطور جداگانه یا مشترکا با شکایت از فحاشی، و با در دست داشتن ادله کافی، نسبت به جرم افترا یا جرم تهمت نیز شکایت نماید که هریک مجازات خاص خودش را دارد.
- علنی نبودن هریک از جرایم مذکور شرط تحقق آن ها نبوده و در واقع اگر شخص در یک مکان خصوصی و بدون حضور دیگران نیز مرتکب این جرایم شود جرم محقق می گردد.
پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص فحاشی در پیامک به زن شوهردار
♦ در رابطه با سوالی که مطرح نمودید، مطابق قانون مجازات اسلامی توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک موجب مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
♦ چنانچه فحاشی شامل قذف شود، بدین معنا که نسبت زنا به فرد داده شود، هرچند به شیوه ی الکترونیکی و با پیامک باشد، مجازت هشتاد ضربه شلاق خواهد بود.
♦ شما به عنوان خواهان اقامه ی دعوا جهت شکایت از فرد فحاش باید دعوای خود را با در دست داشتن ادله ی کافی همچون شهود یا مدارک دیگر در دادگاه کیفری مطرح نمایید و جهت اثبات آن، اگرچه بصورت مکتوب و در فضای مجازی بوده باشد، به ادله¬ی اثبات دعوای کیفری استناد نمایید.
مستندات قانونی - فحاشی و قذف
ماده 245 قانون مجازات اسلامی
قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر هر چند مرده باشد.
ماده 246 قانون مجازات اسلامی
قذف باید روشن و بدون ابهام بوده، نسبت دهنده به معناي لفظ آگاه و قصد انتساب داشته باشد گرچه مقذوف یا مخاطب در حین قذف از مفاد آن آگاه نباشد.
تبصره- قذف علاوه بر لفظ با نوشتن، هرچند به شیوه الکترونیکی نیز محقق می¬شود.
ماده 250 قانون مجازات اسلامی
حد قذف، هشتاد ضربه شلاق است.
ماده 255 قانون مجازات اسلامی
حد قذف حقالناس است و تعقیب و اجراي مجازات منوط به مطالبه مقذوف است. در صورت گذشت مقذوف در هر مرحله، حسب مورد تعقیب، رسیدگی و اجراي مجازات موقوف می¬شود.
ماده 608 قانون مجازات اسلامی
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزاي نقدي خواهد بود.
ماده 697 قانون مجازات اسلامی
هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امري را صریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردي که موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
تبصره- در مواردي که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد شد.
ماده 698 قانون مجازات اسلامی
هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت راساً یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از این که از طریق مزبور به نحوي از انحاء ضرر مادي یا معنوي به غیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا 74 ضربه محکوم شود.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما