تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 27 مهر 1400

 شکایت تهدید و توهین از خواهر!

سلام و خسته نباشید ..

چندی پیش در پی یک مشاجره لفظی بخاطر مطالبه وجه از خواهرم، ایشان در یک متن در واتس اپ شروع کردن به توهین به من و همسرم.که تو هرزه هستی و هنوزعکس هرزگی هات در گوشی من هست.و چند روز بعد اون عکس رو برام فرستاد درصورتی که این یک عکس ساده از من و پارتنرم بوده که سالها از این موضوع میگذره و اکنون من چند ساله که ازدواج کردم.من ترس از این دارم که به شوهرم هم این عکس رو بفرسته.ایامن میتونم بعنوان تهدید ازشون شکایت کنم.؟؟؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1274

 

نحوه شکایت جرم تهدید و توهین از خواهر

  • تهدید عبارت است از بیان رفتار نامشروعی که مرتکب میخواهد آن را انجام دهد .
  • عنصر قانونی جرم تهدید و اخاذی ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی است که به موجب آن: «هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.» این ماده مطلق تهدید را صرف‌نظر از تقاضای مرتکب جرم می‌داند.
  • همچنین عنصر قانونی جرم اخذ نوشته یا سند با تهدید ماده ۶۶۸ قانون مجازات اسلامی می‌باشد که متن آن بدین شرح است: «هرکس با جبر و قهر یا با اکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضا و یا مهر نماید و یا سند و نوشته‌ای که متعلق به او یا سپرده به او می‌باشد را از وی بگیرد به حبس از سه ماه تا دو سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»
  • این ماده رفتار مجرمانه فیزیکی (گرفتن نوشته یا سند با قهر و زور) یا غیر فیزیکی (گرفتن نوشته یا سند با تهدید و اکراه) را جرم انگاری کرده است و همچنین این جرم برخلاف جرم موضوع ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی جرم مقید به نتیجه می‌باشد؛ یعنی عمل مرتکب حتماً باید منتهی به نتیجه یعنی اخذ نوشته یا سند گردد. با توجه به عبارت (به هر نحوی) در متن ماده وسیله ارتکاب شرط تحقق جرم نیست و به هر روشی یا وسیله ای که تهدید انجام شود مورد تعقیب کیفری قرار خواهد گرفت.
  • البته باید توجه داشت که شرایط تحقق جرم تهدید سه ویژگی دارد :

1 - تهدید کننده قادر باشد.

2 - با توجه به وضعیت کسی که تهدید میشود احتمال وقوع تهدید وجود داشته باشد .

3 - وضعیت تهدید شونده به نسبت تهدیدی که اتفاق افتاده است به تشخیص عرف است.

  • فحاشی یعنی استفاده از الفاظ رکیک و زشت از سوی شخصی به شخص دیگر که موجب آزار روانی آن فرد شده و توهین به وی تلقی شود. آن شخص می‌تواند با استناد به این ادعا، اعاده حیثیت کند و فرد توهین کننده را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
  • فحاشی می‌تواند به چند صورت لفظی، کتبی، تلفنی یا پیامکی صورت گیرد که راه‌های اثبات هرکدام نیز متفاوت از دیگری است. فحاشی و توهین، فحاشی در حد قذفف، فحاشی به مردگان، فحاشی به مقامات بلند پایه انواع فحاشی هستند که اگر شخص بتواند ادعای خود را ثابت کند فرد هتاک مجازات خواهد شد.
  • ماده 608 قانون مجازات اسلامی درباره مجازات فحاشی است که طبق آن فردی که فحاشی کرده به 74 ضربه شلاق و 50 هزار تا 1میلیون ریال جریمه نقدی محکوم خواهد شد.
  • البته حکم توهین به مقامات بلندپایه با فحاشی و توهین به شهروندان معمولی متفاوت است که در ماده 609 قانون مجازات تعزیرات بیان شده است.
  • البته ماده 608 قانون مجازات تعزیرات از جرایم قابل گذشت محسوب میشود (ماده 104 قانون مجازات اسلامی) و با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی قرار موقوفی تعقیب صادر خواهد شد.
  • باید توجه داشت که حتی اگر پیامک‌های ارسال شده را از گوشی پاک کنید، در استعلام از اپراتورهای موبایلی می‌توانند تمامی پیامک‌ها را مشاهده کنند.
  •  به طور کلی پیامک در دادگاه دلیل محسوب نمی‌شود. متن اس ام اس و پیامک یا حتی ارسال عکس با پیامک دلیل محکمه پسند و مدرک محسوب نمی‌شود.
  • در واقع پیامک تنها می‌تواند به علم قاضی کمک می‌کند و مدرکی نیست که دادگاه بتواند بر مبنای آن حکم صادر کند. در زبان حقوقی به پیامک یا یک اماره در نظر می‌گیرند. اماره در واقع نشانه ای است که می‌تواند بر وقوع جرم تلقی داشته باشد و ذهن قاضی را هدایت کند.
  • در موضوعاتی مانند جرم توهین و تهدید پیامکی، جرم از طریق پیامک رخ داده است و به عنوان یک مدرک اصلی در دادگاه مورد قبول خواهد بود.به این ترتیب اثبات جرم از طریق پیامک در این موارد خاص وجود دارد اما پیامک به تنهایی برای اثبات جرم یا حق در اکثر موارد کفایت نمی‌کند، زیرا پیامک‌ها به نظر اکثر کارشناسان حقوقی اماره محسوب می‌شوند.
  • معمولاً برای اثبات جرم در کنار پیامک باید مستندات دیگری مانند شهادت شهود، اقرار مرتکب، اسناد، تحقیقات محلی، سوگند، کارشناسی و … نیز به عنوان دلیل ارائه شوند.

پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل برای جرم توهین، تهید و فحاشی

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.