تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: دوشنبه 22 شهریور 1400

 تخلیه مستاجر به دلیل نیاز شخص موجر به آپارتمان

سلام من یک پسر ۳۴ ساله و مجرد هستم که بخاطر نیاز مالی و قسط خانه اپارتمان خودم رو اجاره دادم، مهر ۹۹ میخواستم خودم ساکن بشم که مستاجر درخواست کرد یک سال دیگر بخاطر شرایط کرونا قرارداد رو تمدید کنیم و بدون افزایش قیمت دوباره تمدید کردم الان که یک ماه دیگه این قرارداد قراره به اتمام برسه میگه من تخلیه نمیکنم و بخاطر شرایط کرونایی یک سال دیگه هم هستم شما برو شکایت کن ایا با اینکه خودم نیاز به ملک دارم ممکن است شورای حل اختلاف یک سال دیگر برای ایشان تمدید کنند؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 10905

نیاز شخصی موجر دلیل تخلیه مستاجر

  • طبق مصوبه ستاد کرونا در جلسه شماره ۷۲ که به شرح زیر می باشد:
  • با عنایت به استمرار شرایط بیماری کرونا، کلیه قراردادهای اجاره مربوط به املاک مسکونی استیجاری که از تاریخ ابلاغ این مصوبه تا پایان سال ۱۴۰۰ مدت زمان اعتبار آنها به اتمام می‌رسد، در صورت عدم توافق طرفین و تمایل مستاجرین، به مدت یک سال به صورت خودکار تمدید می‌گردد.
  • موارد ذیل از شمول این حکم مستثنی می‌باشد:

1- چنانچه موجر و افراد تحت تكفل وي صرفاً مالك همين واحد مسكوني مورد اجاره بوده و نياز (مالك و افراد تحت تكفل) موجر به ملك مسكوني مورد اجاره براي سكونت، توسط مرجع صالح رسيدگي كننده احراز شود.

2- تخلیه مورد اجاره در پایان مدت قرارداد، یکی از ویژگی هایی است که در قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ پیش بینی شده است.

3- در ماده ۳ قانون روابط موجر و مستاجر در دو نوع اجاره نامه عادی و  رسمی تمهیداتی را پیش بینی کرده است.یکی از ویژگی هایی که در قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶ وجود دارد، تسریع در تخلیه مورد اجاره پس از پایان مدت آن است؛ ماده ۳ قانون روابط موجر و مستاجر ۷۶ تخلیه فوری در اجاره نامه های رسمی و عادی را پیش بینی کرده است که ظرف یک هفته تخلیه ملک مسکونی انجام خواهد شد؛ اما به دلیل اینکه مدت اجاره به إتمام رسیده است و پایان اجاره از اسباب انحلال اجاره است، مستاجر موظف است عین مستاجره را تخلیه و تسلیم  موجر کند؛ ماده ۴۹۴ قانون مدنی هم‌ دراین باره تصمیم گیری کرده است.

  • از تاریخ منقضی شدن مدت اجاره اگر مستاجر به تصرف خود ادامه دهد موجر مستحق دریافت اجرت المثل ایام تصرف است.
  • در نتیجه وضع حقوقی مستاجر در پایان اجاره در دو مرحله ممتاز جداگانه بررسی می‌شود :

۱- پیش از مطالبه مالک؛ که مستاجر در حکم امین است و مسوول نقص و عیب ناشی از تعدی و تفریط نخواهد بود ولی اگر استیفا منفعت کرده باشد مستحق پرداخت اجرت المثل است.

۲- پس از مطالبه مالک؛ که مستاجر در حکم غاصب است و ضامن عین و منافع تلف شده است.

  • موجر می‌تواند دعوای تصرف دعوانی علیه مستاجر أقامه کند این دعوا به وسیله یک اظهارنامه رسمی به مستاجر ابلاغ می‌شود که البته یک ماه پیش از پایان مدت اجاره انجام می‌شود و بعد از گذشت یک ماه مستاجر منصرف به عنوان متصرف به عدوان محسوب خواهد شد.(بند ۱ماده  ۱۰ قانون اصلاح جلوگیری از تصرف عدوانی ۱۳۵۲)

 

مستندات قانونی - تخلیه مستاجر 

ماده 494 قانون مدنی

عقد اجاره به محض انقضاء مدت برطرف می شود و اگر پس از انقضاء آن مستاجرعین مستاجره را بدون اذن مالک مدتی در تصرف خود نگاه دارد موجر برای مدت مزبور مستحق اجرت المثل خواهد بود اگر چه مستاجراستیفاء منفعت نکرده باشد و اگر با اجازه مالک در تصرف نگاه دارد وقتی باید اجرت المثل بدهد که استیفاء منفعت کرده باشد مگر اینکه مالک اجازه داده باشد که مجاناً استفاده نماید.

ماده 3 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376

پس از انقضای مدت اجاره بنا به تقاضای موجر یا قایم‌ مقام قانونی وی تخلیه عین مستاجره در اجاره با سند رسمی توسط دوایر اجرای‌ ثبت ظرف یک هفته و در اجاره با سند عادی ظرف یک هفته پس از تقدیم تقاضای تخلیه به دستور مقام قضایی در مرجع قضایی توسط ضابطین قوه‌ قضاییه انجام خواهد گرفت.

 

راههای تماس و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی ملکی و تخلیه

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.