تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 27 اردیبهشت 1401

 اثبات و استناد به مالکیت با سند وکالت خرید 

با سلام. من در سال 91 به صورت وکالتی یک ملک از بردارم خریداری کردم و مبلغی رو نقدا بهش پرداخت کردم و مابغی ارزش ملک هم (نیمی از مبلغ معامله) وام بانک مسکن بوده که سند ملک در رهن بانک رفته است. ما در آن زمان بین خودمون قولنامه ای ننوشتیم ولی در همان تاریخ به دفتر اسناد رسمی مراجعه کردیم و برادرم به من وکالتنامه بلاعزل 30 ساله داد و تمامی اختیارات رو در مورد این ملک از خودش صلب کرد و من هم با استناد به همین وکالتنامه و به دلیل بدهی به بانک مسکن نتوانستم سند ملک رو به صورت قطعی به نام خودم انتقال بدم.برادرم سه سال بعد از تاریخ این وکالتنامه و در سال 94 ازدواج کرد و بعد از 7 سال همسرش با مطالبه مهریه این ملک رو توقیف کرده چون سند هنوز به نام برادرم هست.در مدت این 10 سال نیز تمامی اقساط بانک مسکن نیز توسط بنده پرداخت شده و مستنداتش موجود هست.آیا با همین مستندات یعنی وکالت نامه رسمی خرید ،پرداخت اقساط بانکی ملک و شهادت شهود و ثبت وکالتنامه رسمی قبل از تاریخ عقد میتونم قضیه اثبات مالکیت رو پیش ببرم و ثابت کنم ایشون مالکیتی روش نداره؟ یا نیاز به قولنامه هم هست؟اگر خریدار و فروشنده اقرار به صحت معامله داشته باشن کفایت می کنه؟ اگر قولنامه رو جدید بنویسم و با حضور شاهدها امضا کنیم اون قولنامه معتبر هست و یا میتونن ادعا کنن که معامله صحیح نیست؟ در ضمن برادرم کاملا به صحت معامله اقرار داره و خودش ادعایی نسبت به این ملک نداره.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 7019

پاسخ – آیا وکالتنامه رسمی می تواند اثبات کننده خرید آپارتمان باشد ؟

  • مالکیت حقی است كه انسان نسبت به شی دارد و ميتواند هرگونه تصرفی در آن بكند به جز آنچه كه مورد استثنای قانون است. مالكيت كاملترين حق عينی است كه انسان ميتواند بر مالی داشته باشد و ساير حقوق عينی از شاخه های اين حق است.
  • مالكيت در يک تقسيم بندی عمده به مالكيت فردی، مالكيت دولتی و مالكيت عمومی تقسيم می شود. 
  • مالکیت با ادله ی زیر اثبات می گردد:

1- اماره تصرف
2- سند مالکیت
3- قرارداد
4- اقرار
5- شهادت شهود
6- تحقیق محلی، معاینه محل و کارشناسی

  • در خصوص اثبات و استناد به مالکیت با سند وکالت خرید باید گفت وکالت فروش یکی از انواع عقد وکالت است که در آن فروشنده به عنوان موکل به خریدار وکالت می دهد تا تا تحت شرایط مشخص شده در وکالتنامه، آن ملک را به اشخاص دیگر فروخته و یا آن را به خود منتقل نماید.
  • وکالت فروش دلیل مالکیت نبوده و تا زمانی که ملک بصورت رسمی به خریدار منتقل نگردد چنین وکالتی انتقال مالکیت نمی نماید. در واقع وکالت با هر موضوعی اعم از فروش و غیر آن، عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین (موکل) طرف دیگر (وکیل) را برای انجام امری نایب خود می نماید.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اثبات و استناد به مالکیت با سند وکالت خرید

♦  در پاسخ به پرسش شما باید گفت وکالتنامه رسمی دلیل بر مالکیت نبوده و تنها اثبات کننده ی وجود وکالت است. با این حال، از آنجایی که طرف مقابل شما اقرار به انتقال مبیع داشته است شما می توانید به عنوان اعتراض ثالث اجرایی شکایت نمایید. 
♦  بنابراین، شما با اظهار خواسته و اعتراض، ادعای حقوق خود را مطرح ميسازید و دلایل و مستندات ادعای حق خود را ارائه ميکنید، تا اجرای احكام و دادگاهی که حكم زیر نظر آن اجرا ميشود با بررسی آن در خصوص ادعای طرح شده تعيين تكليف نماید. 
♦  از آنجایی که ادعای مالکیت شما مستند به سند رسمی انتقال مالکیت نیست، توقیف رفع نمی شود اما به شکایت شما بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی و هزینه دادرسی رسیدگی می گردد. مفاد شكایت به طرفين ابلاغ ميشود و دادگاه به دلایل شما رسيدگي ميکند و در صورتی که دلایل شکایت را قوی یافت، بر اساس درخواست به عمل آمده از شما قرار توقیف عملیات اجرایی را تا تعیین تکلیف نهایی پرونده صادر می کند.

 

 

مستندات قانونی- اثبات مالکیت با وکالتنامه 

ماده ۶۵۶ قانون مدنی
وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود مینماید.
ماده ۶۵۷ قانون مدنی
تحقق وکالت منوط به قبول وکیل است.
ماده ۶۵۸ قانون مدنی
وکالت ایجاباً و قبولاً به هر لفظ یا فعلی که دلالت بر آن کند واقع میشود.
ماده ۶۵۹ قانون مدنی
وکالت ممکن است مجانی باشد یا با اجرت.
ماده ۶۶۰ قانون مدنی
وکالت ممکن است به طور مطلق و برای تمام امور موکل باشد یا مقید و برای امر یا امور خاصی.
ماده ۶۶۱ قانون مدنی
در صورتی که وکالت مطلق باشد فقط مربوط به اداره کردن اموال موکل خواهد بود.
ماده ۶۶۲ قانون مدنی
وکالت باید در امری داده شود که خود موکل بتواند آن را بجا آورد وکیل هم باید کسی باشد که برای انجام آن امر اهلیت داشته باشد.
ماده ۶۶۳ قانون مدنی
وکیل نمیتواند عملی را که از حدود وکالت او خارج است انجام دهد.
ماده ۶۶۴ قانون مدنی
وکیل در محاکمه وکیل در قبض حق نیست مگر اینکه قرائن دلالت بر آن نماید و همچنین وکیل در اخذ حق وکیل در مرافعه نخواهد‌بود
ماده ۶۶۵ قانون مدنی
وکالت در بیع وکالت در قبض ثمن نیست مگر اینکه قرینه قطعی دلالت بر آن کند.
ماده ۶۶۶ قانون مدنی
هر گاه از تقصیر وکیل خسارتی به موکل متوجه شود که عرفاً وکیل مسبب آن محسوب میگردد مسئول خواهد بود.
ماده ۶۶۷ قانون مدنی
وکیل باید در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موکل را مراعات نماید و از آنچه که موکل بالصراحه به او اختیار داده یا بر حسب‌ قرائن و عرف و عادت داخل اختیار او است تجاوز نکند.
ماده ۶۶۸ قانون مدنی
وکیل باید حساب مدت وکالت خود را به موکل بدهد و آنچه را که به جای او دریافت کرده است به او رد کند.
ماده ۶۶۹ قانون مدنی
هر گاه برای انجام امر دو یا چند نفر وکیل معین شده باشد هیچ یک از آنها نمیتواند بدون دیگری یا دیگران دخالت در آن امر بنماید مگر ‌اینکه هر یک مستقلاً وکالت داشته باشد در این صورت هر کدام میتواند به تنهایی آن امر را بجا آورد.
ماده ۶۷۰ قانون مدنی
در صورتی که دو نفر به نحو اجتماع وکیل باشند به موت یکی از آنها وکالت دیگری باطل میشود.
ماده ۶۷۱ قانون مدنی
وکالت در هر امر مستلزم وکالت در لوازم و مقدمات آن نیز هست مگر اینکه تصریح بعدم وکالت باشد.
ماده ۶۷۲ قانون مدنی
وکیل در امری نمیتواند برای آن امر به دیگری وکالت دهد مگر اینکه صریحاً یا به دلالت قرائن وکیل در توکیل باشد.
ماده ۶۷۳ قانون مدنی
اگر وکیل که وکالت در توکیل نداشته انجام امری را که در آن وکالت دارد به شخص ثالثی واگذار کند هر یک از وکیل و شخص ثالث در‌مقابل موکل نسبت به خساراتی که مسبب محسوب میشود مسئول خواهد بود.
ماده ۶۷۸ قانون مدنی
وکالت به طریق ذیل مرتفع میشود:
۱) به عزل موکل
۲) به استعفای وکیل
۳) به موت یا به جنون وکیل یا موکل
ماده ۶۷۹ قانون مدنی
موکل میتواند هر وقت بخواهد وکیل را عزل کند مگر اینکه وکالت وکیل با عدم عزل در ضمن عقد لازمی شرط شده باشد.
ماده ۶۸۰ قانون مدنی
تمام اموری که وکیل قبل از رسیدن خبر عزل به او در حدود وکالت خود بنماید نسبت به موکل نافذ است.
ماده ۶۸۱ قانون مدنی
بعد از اینکه وکیل استعفا داد مادامی که معلوم است موکل به اذن خود باقی است میتواند در آنچه وکالت داشته اقدام کند.
ماده ۶۸۲ قانون مدنی
محجوریت موکل موجب بطلان وکالت میشود مگر در اموری که حجر مانع از توکیل در آنها نمیباشد و همچنین است محجوریت ‌وکیل مگر در اموری که حجر مانع از اقدام در آن نباشد.
ماده ۶۸۳ قانون مدنی
هر گاه متعلق وکالت از بین برود یا موکل عملی را که مورد وکالت است خود انجام دهد یا به طور کلی عملی که منافی با وکالت وکیل ‌باشد به جا آورده مثل اینکه مالی را که برای فروش آن وکالت داده بود خود بفروشد وکالت منفسخ میشود.
ماده ۱۴۶ قانون اجرای احکام مدنی
هر‌گاه نسبت به مال منقول یا غیر منقول یا وجه نقد توقیف شده شخص ثالث اظهار حقی نماید اگر ادعای مزبور مستند به حکم قطعی‌ یا سند رسمی‌باشد که تاریخ آن مقدم بر تاریخ توقیف است، توقیف رفع می‌شود در غیر این صورت عملیات اجرایی تعقیب می‌گردد و مدعی حق برای جلوگیری از عملیات اجرایی و اثبات ادعای خود می‌تواند به دادگاه شکایت کند.

‌ماده ۱۴۷ قانون اجرای احکام مدنی
شکایت شخص ثالث در تمام مراحل بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی و پرداخت هزینه دادرسی رسیدگی می‌شود. مفاد‌شکایت به طرفین ابلاغ می‌شود و دادگاه به دلائل شخص ثالث و طرفین دعوی به هر نحو و در هر محل که لازم بداند رسیدگی می‌کند و در صورتی که‌دلائل شکایت را قوی یافت قرار توقیف عملیات اجرایی را تا تعیین تکلیف نهایی شکایت صادر می‌نماید. در این صورت اگر مال مورد اعتراض منقول‌باشد دادگاه می‌تواند با اخذ تامین مقتضی دستور رفع توقیف و تحویل مال را به معترض بدهد. ‌به شکایت شخص ثالث بعد از فروش اموال توقیف شده نیز به ترتیب فوق رسیدگی خواهد شد.
‌تبصره - محکوم‌له می‌تواند مال دیگری را از اموال محکوم‌علیه به جای مال مورد اعتراض معرفی نماید. در این صورت آن مال توقیف و از مال‌مورد اعتراض رفع توقیف می‌شود و رسیدگی به شکایت شخص ثالث نیز موقوف می‌گردد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص معاملات و قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.