وکیل برای فسخ قرارداد اجاره - اجاره نامه
دعوای تخلیه ید وقتی ضرورت پیدا می کند و قابل طرح است که مالکی ملک خود را در قالب عقد اجاره یا سایر عقود راجع به واگذاری منافع، به دیگری واگذرا نماید حال اگر مستأجر پس از انقضای قرارداد یا فسخ قرارداد توسط مالک از انجام تخلیه امتناع نماید مالک حق درخواست تخلیه خواهد داشت.دلایل تخلیه بطور اجمالی عبارتند از: انقضای قرارداد، فسخ قرارداد، بطلان قرارداد.در قراردادهای اجاره اعتماد به قرارداد چاپی و از پیش نوشته شده بنگاه های املاک توصیه نمی شود و جهت سلامت یک رابطه حقوقی موقع ایجاد آن توصیه می وشد حتماً با یک وکیل دعاوی ملکی و فرد متخصص در زمینه قراردادها و عقد اجاره و یک وکیل و مشاور حقوقی برای تخلیه ید مشورت نمایید.
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 2846
دادخواست فسخ قرارداد اجاره
دادگاه : شعبه 3 دادگاه عمومی حقوقی
وقت رسیدگی : 95/1/30
خواهان : میثم ............
خوانده : منوچهر ..........
خواسته : صدور حکم به فسخ اجاره نامه و تخلیه عین مستأجره و مطالبه اجور معوقه
دلائل و منضمات :
1- کپی مصدق قرارداد اجاره
2- فتوکپی مصدق سند مالکیت
متن دادخواست فسخ قرارداد اجاره - اجاره نامه
ریاست محترم دادگستری
احتراماً با اهداء سلام
اینجانب خواهان پرونده یک واحد زیر زمین مسکونی به آدرس بالا به خوانده اجاره داده ام اجاره بها اردیبهشت و خرداد سال جاری را که ماهیانه 14/000/000 ریال است نپرداخته است لذا بر اساس بند 5 قرارداد درخواست فسخ اجاره نامه و تخلیه عین مستأجره به آدرس خوانده شامل یک واحد زیرزمین مسکونی می باشد صدور حکم از محضر دادگاه محترم به محکومیت خوانده مورد استدعاست.به دستور رئیس دادگاههای عمومی وانقلاب دادخواست پس از ثبت بشماره ..... مورخ 94/11/6 جهت رسیدگی به شعبه 3 دادگاه عمومی ارجاع گردید دفتر شعبه پس ازثبت کلاسه دادخواست وقت رسیدگی را برای روز 95/1/30 تعیین و برگ اخطاریه وقت رسیدگی برای خواهان و خوانده برابر قانون آئین دادرسی مدنی ابلاغ گردید.
صورتجلسه فسخ قرارداد اجاره
بتاریخ 95/1/30 در وقت مقرر جلسه رسیدگی شعبه 3 دادگاه عمومی حقوقی بتصدی امضاء کننده ذیل تشکیل است خواهان حضور دارد خوانده علیرغم ابلاغ اخطاریه واطلاع از وقت رسیدگی و رعایت مهلت حضور ندارد. دادگاه خطاب به خواهان هویت شما در پرونده محرز ومشخص است اظهارات خود را بیان نمائید: اظهار داشته خواسته اینجانب تخلیه آپارتمان وپرداخت اجور معوقه توسط خوانده از تاریخ 94/2/1 تاکنون می باشد.خوانده از اول اردیبهشت 93 تا کنون علیرغم سکونت درمنزل استیجاری حتی یک ریال اجاره بها پرداخت ننموده است. مشارالیه مطابق قرارداد تنظیمی فیمابین مورخ 93/11/1 موظف به پرداخت اجاره بها به مبلغ چهارده میلیون ریال درابتداء هر ماه بوده است که درصورت عدم رعایت این شرط برای اینجانب بعنوان موجر حق فسخ ایجاد شده است. لذا از محضر دادگاه تقاضای تخلیه ملک والزام وی به پرداخت اجور معوقه را دارم و پس ازاستماع تصمیم دادگاه اسقاط حق حضور می نمایم.
رأی دادگاه - فسخ قرارداد اجاره
خواهان با تسلیم دادخواست در پرونده های شماره 736 اعلام کرده است که با انعقاد یک فقره قرارداد عادی مورخه 93/11/1 یک دستگاه آپارتمان طبقه همکف احداثی در پلاک ثبتی شماره 28229/7 بخش ...سمنان را برای مدت یکسال از تاریخ 93/11/1 با اجاره بهای ماهیانه یک چهارده میلیون ریال بخوانده واگذار کرده است. که مستأجر از تاریخ 94/2/1 از پرداخت اجور توافق شده خودداری کرده وبه همین دلیل تقاضای صدور حکم بر فسخ اجاره نامه موصوف وتخلیه ملک وپرداخت اجور معوقه تا پایان دادرسی را خواسته است. نظر به اینکه خوانده با وصف استحضار از وقت وموضوع رسیدگی درجلسه دادگاه حاضر نشده ودفاعی پیرامون دعوی مطروحه به عمل نیاورده ودر مانحن فیه دلیلی که حکایت از پرداخت اقساط اجاره اززمان اعلام خواهان ملاحظه میشود وحسب مفاد مستند ابرازی اجاره بهای ماهیانه ملک مبلغ چهارده میلیون ریال تعیین شده که تأخیر درپرداخت آن خواهان را به فسخ قرارداد مذکورمیکند دادگاه ادعای مطروحه را صحیح وثابت تشخیص داده ومستنداً به مواد 490 قانون مدنی وبند (دال) ماده 8 قانون روابط موجر ومستأجر حکم بر فسخ اجاره نامه عادی فوق الاشاره وتخلیه ملک وپرداخت مبلغ هجده میلیون ریال(18/000/000) بابت اجور معوقه تا تاریخ 93/8/24ازسوی خوانده به خواهان صادر واعلام میکند رأی صادره حضوری وظرف 20 روز پس از ابلاغ تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر استان است.
نظر نهایی - فسخ قرارداد اجاره
ماده 490 قانون مدنی حکایت از تکالیف مستأجر نسبت به موجر دارد خصوصاً بند سوم ماده فوق الاشعار درخصوص مال الاجاره می باشد.
لیکن با توجه به قرارداد تنظیمی فی مابین موجر ومستأجر که رعایت مفاد آن بین طرفین قــرارداد لازم الاجــرا می باشد وتصریح اینکه عدم رعایت شروط مزبور درقرارداد حق فسخ ایجاد می کند با استناد به این مورد وبه تجویز ماده 8 قانون روابط موجر ومستأجرسال 62 که بر موارد فسـخ وحکـم تخلیـه از جانب مـوجر بوده وبند (د) ماده اخیـر ناظـر بر مـورد دعـوی می بـاشد بنابراین استنـاد قاضـی محتـرم نسبت به آن صحیـح بـوده واستـدلال بعمـل آمـده در رأی دادگـاه کامـل وخدشـه ای بر آن وارد نمـی باشد.
مطالب مرتبط با فسخ قرارداد اجاره :
1- الزام به تنظیم سند رسمی اجاره وکیل متخصص اجاره
2- نحوه تنظیم دادخواست تخلیه و مطالبه اجاره بها
3- دستور تخلیه فوری، نمونه دادخواست و رأی
4- تخلیه آپارتمان مسکونی، وکیل تخلیه